Ansamblurile de joacă pentru pisici

Ansamblurile de joacă pentru pisici… fericite!

Ansamblurile de joacă pentru pisici răspund unor nevoi instinctuale ale pisicilor, după cum vom vedea în cele ce urmează…

Pisicile, chiar și cele care trăiesc numai în casă, au o serie de instincte primare moștenite din vremurile ancestrale, când vânau pentru a supraviețui.

Pe vremuri, pisicile se ascundeau pentru a-și pândi prada, se cățărau în locuri înalte pentru a supraveghea mai bine mediul înconjurător, și zgâriau scoarța copacilor pentru a-și întreține gheruțele și pentru a scăpa de straturile moarte ale acestora. Dar să le luam pe rând…

Ansamblurile de joacă pentru pisici cu locuri de ascuns

Pisicilor le place să se ascundă în locuri limitate ca spațiu, cum sunt cutiile, sub pat sau în spatele canapelei, în dulapuri sau sertare, din doua motive: primul, pentru ca în spații ca acestea se simt protejate, în siguranță, și al doilea, pentru că din locurile acestea pot pândi mai bine prada.

Pisicile care trăiesc numai în casă nu mai au nevoie să vâneze, însă instinctul a rămas, și „prada” este, de multe ori, piciorul vostru atunci când treceți pe lângă pat, iar pisica vă atacă de dedesubt.

De aceea, ansamblurile de joacă pentru pisici care sunt dotate cu o căsuță/cutie, în care micile vietăți se pot ascunde, pot reprezenta alegerea perfectă pentru pisica voastră.

Ansamblurile de joacă pentru pisici - Locuri de ascuns

Ansamblurile de joacă pentru pisici și înălțimea

Pisicile sunt ființe ale extremelor. Le place să se ascundă sub pat, dar în același timp le place să se cațăre pe cel mai înalt dulap din casă. Ambele comportamente, însă, au la bază aceeași nevoie – aceea de control asupra mediului înconjurător.

O pisică se cațără într-un loc înalt, pentru a putea supraveghea mai bine mediul înconjurător. De aceea, ansamblurile de joacă pentru pisici care depășesc o anumită înălțime și permit pisicii să se cațăre pot fi o alegere bună pentru pisica ta.

Mai mult, pisicii îi place să privească pe fereastră, pentru ca mediul animat de afară o păstrează alertă. De aceea, un ansamblu așezat lângă fereastră poate ține pisica ocupată și atunci când voi lipsiți de acasă.

Ansamblurile de joacă pentru pisici cu suprafețe de zgâriat

Ați observat, cu siguranță, ca pisica voastră zgârie, câteodată, canapeaua sau altă piesă de mobilier. Nu trebuie să vă supărați pe ea, pentru că o face instinctiv pentru a-și ascuți gheruțele și pentru a îndepărta straturile moarte ale acestora.

Dacă nu vreți ca pisica să se „antreneze” pe canapeaua voastră cea nouă, trebuie să-i oferiți o alternativă.

Ansamblurile de joacă pentru pisici au, de obicei, suprafețe de zgâriat, acoperite ori cu sisal, ori cu pluș.

Sisalul este, de fapt, o plantă textilă cu tulpină scurtă și frunze lungi din care se extrag fibre aspre, rezistente, care sunt folosite la confecționarea de sfoară, saci sau țesături aspre.

Cam toate ansamblurile de joacă pentru pisici au stâlpi acoperiți cu sisal. Aceștia sunt rezistenți în timp, și îi pot oferi pisicii sute de sesiuni de zgâriat, iar voua vă poate păstra canapeaua ca nouă.

Ansamblurile de joacă pentru pisici au, de obicei, și jucării din pene sau din blană artificială care imită un animal mic (șoricel), și care pot ține pisicile ocupate perioade lungi de timp.

Ansamblurile de joacă pentru pisici

Ansamblurile de joacă pentru pisici – Concluzii

Ansamblul de joacă ideal pentru o pisică ar trebui să conțină un loc în care aceasta să se poate ascunde – o cutie/căsuță, să fie suficient de înalt pentru ca aceasta să se poată cățăra, și să aibă cel puțin un stâlp acoperit cu sisal și o jucărie care să o țină ocupată.

Bineînțeles că, atunci când alegeți un ansamblu de joacă pentru pisica voastră, mai sunt și alți factori pe care trebuie să îi luați în calcul – spațiul în care va fi montat ansamblul, culoarea, ca să se potrivească cu restul mobilierului din casa voastră, prețul…

Doar voi stiți cel mai bine ce vi se potrivește, însă sperăm ca cele de mai sus să vă ajute să găsiți cel mai potrivit ansamblu de joacă pentru pisica voastră.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.